Nasza Historia
2009 r. Narodziny brandu SUSHI-TOKYO. Na rynek Polski wychodzi pierwszy w historii zestaw sushi. Sushibox Kampai, trafia na półki supermarketu Piotr i Paweł.
2010 r. Ciężko pracujemy i pogłębiamy dystrybucję o współpracę z sieciami Auchan i Polska Chata. Do rodziny sushi dołącza zestaw Maki.
2011 r. Kategoria sushi w Polsce nabiera rozpędu, a świadomość konsumentów rośnie. Zamawiamy nową maszynę Maki Maker i zwiększamy wydajność produkcyjną.
2012 r. Do sieci Auchan wprowadzamy pierwszy duży zestaw sylwestrowy TOKYO 1000g! Konsumenci go pokochali, zestaw pozostaje na stałe w ofercie Sushi-Tokyo. Nasze portfolio powiększa się kolejne zestawy...
2014 r. Przełomowy rok dla nas - przenosimy się do nowego zakładu produkcyjnego. Nasze produkty startują na rynek europejski. Priorytetem staje się jeszcze lepsza jakość surowców i dbałość o smak.
2016 r. Nasze sushi na dobre już zagościło w domach Polaków, a rynek prosi o więcej… Z pasji do tworzenia i jedzenia powstaje nowy brand PASJO! Puddingi wegańskie z chia i tapioka oraz owsianki na bazie mleka kokosowego.
2019 r. Do naszej rodziny dołączają dwa nowe brandy: TOKYO-TEY - dla rozpoczynających swą przygodę z sushi i hawajskie POKE-BOWL - dla odważnych, którzy szukają alternatywy dla sushi.